Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

BBB Fietspomp BFP-11 AirEco

Status: Levertijd 2-5 werkdagen

€ 19,95
Prijs incl. BTW
BBB
    Veilig en betrouwbaar
Afhalen mogelijk
Veilige betaalopties
Gratis verzending*
* Bij bestelling > Euro 60,--
   

Productbeschrijving

Details

BBB Fietspomp BFP-11 AirEco.

De BBB AirEco BFP-11 is een compacte vloerpomp met geïntegreerde manometer in de pompkop. De AirEco pompt op tot 9 bar / 130 psi en is geschikt voor Presta, Schrader en Dunlop Ventielen. Daarnaast beschikt de vloerpomp over een ergonomische boemerang hendel zodat u gemakkelijk kracht kunt uitoefenen. Zowel de pompbuis als de voet zijn gemaakt van sterke composietmaterialen.

Kenmerken BBB Fietspomp BFP-11 AirEco:

  • Compacte voetpomp. Pompt tot 9 bar/130 psi.
  • Nauwkeurige drukmeter geïntegreerd in de pompkop, geeft zowel bar als psi weer.
  • Ergonimische 'boomerang' hendel. Natuurlijke pomphouding voor meer pompkracht.
  • Dualhead-pompkop voor Presta, Schrader en Dunlop Ventielen en Thumblock-hendel.
  • Pompbuis van composietmateriaal.
  • Totale lengte van 62 cm.
  • Voet van composietmateriaal.
  • Kleur: zwart/grijs.

Verschillende soorten ventielen:

Klassiek/Dunlop fietsventiel:
Het klassieke fiets- of dunlop-ventiel wordt nog steeds het meest gebruikt. De meeste fietsers zijn hier dan ook vertrouwd mee. Het binnenventiel is eenvoudig te vervangen en men kan de lucht er, indien gewenst, snel uit laten lopen.

Sclaverand/Presta/Frans/Race ventiel:
Een sclaverand-ventiel is dunner dan alle andere ventielen (6 mm in plaats van 8 mm). Er is een kleiner velggat nodig en daardoor is dit ventiel bijzonder geschikt voor smalle racefietsvelgen. Het ventiel is circa 4-5 gram lichter dan het auto- of dunlop-ventiel.

Men kan dit ventiel met een kartelmoer handmatig dichtdraaien. Voor het oppompen moet de kartelmoer opengedraaid worden. Bij diegenen die niet bekend zijn met dit systeem kan dat tot problemen leiden. De dunne stift aan de bovenkant verbuigt gemakkelijk bij het aanbrengen en verwijderen van de fietspomp. Tevens zijn deze ventielen in verschillende lengtes verkrijgbaar zodat u vooral bij hoge velgen het ventiel ver genoeg boven de velg uit steekt. De ventiellengte kan varieren van 40 mm en 60 mm. Mocht de lengte niet volstaan is het ook nog mogelijk om ventielverlengers te gebruiken.

Auto/Schrader ventiel:
Sommige fietsen, met name mountainbikes, zijn uitgerust met het Schraderventiel, dat ook bij auto’s gebruikelijk is. Men noemt dit type ventiel dan ook wel autoventiel. Een Hollandse fietspomp (met knijper) past niet op dit ventiel, maar er zijn verloopnippels verkrijgbaar. Dit ventiel heeft ook het voordeel dat men overal ter wereld de banden kan oppompen in een tankstation of autogarage.

Dit ventiel wordt geopend door een pennetje in het midden in te drukken. Zo kan men de band laten leeglopen. In een pompnippel bevindt zich een staafje om het pennetje tijdens het oppompen in te drukken.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 2949641101
Fabrikant BBB

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: BBB Fietspomp BFP-11 AirEco

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling