Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

BBB Minipomp BMP-58 WindGun L

Status: Levertijd 2-5 werkdagen

€ 29,95

€ 26,95

Prijs incl. BTW
BBB
    Veilig en betrouwbaar
Afhalen mogelijk
Veilige betaalopties
Gratis verzending*
* Bij bestelling > Euro 60,--
   

Productbeschrijving

Details

BBB Minipomp BMP-58 WindGun L.

Bij het begin van het herontwerpen van de WindGun heeft BBB zich gefocust op verbeteringen tot op het kleinste detail. Zo heeft de T-hendel nu een vergrendelingsmechanisme. Dit geeft meer stabiliteit tijdens het pompen, zodat je meer kracht kunt zetten. De hendel wordt bovendien vergrendeld onder een hoek van 100 graden, waardoor je hand in een natuurlijkere positie komt te staan. Het doorzichtbare gedeelte van de drukmeter is verkleind, waardoor je automatisch een betere focus hebt om de juiste bandendruk af te kunnen lezen. De Thumblock hendel die je WindGun luchtdicht vergrendelt op je ventiel is aangepast, om zeker te zijn dat de pomp goed vast zit op het ventiel. De Presta/Dunlop ingang van de dubbele pomp kop is aangepast om nog beter op Dunlop ventielen aan te sluiten. En in plaats van de iconen op de pomp te printen, die in de loop der tijd vervagen, zijn de iconen in de mal gevormd, zodat je altijd weet welke kant de vergrendeling werkt. Alles om de nieuwe generatie WindGun pompen te verbeteren. Om gegarandeerd een leven lang mee te gaan!

Kenmerken BBB Minipomp BMP-58 WindGun L:

  • Lichte pompbuis van 6063 T6-aluminium.
  • De in-line-manometer geeft zowel bar als psi weer.
  • Pompt tot 8 bar/115 psi.
  • Metalen zuigerstang voor snel en krachtig pompen.
  • DualHead-pompkop met Thumblock-hendel.
  • T-handvat.
  • Een stofkap houdt de pompkop schoon.
  • Past op Presta-, Schrader- en Dunlop-ventielen.
  • Lengte: 295 mm.
  • Gewicht: 157 gram

Verschillende soorten ventielen:

Klassiek/Dunlop fietsventiel:
Het klassieke fiets- of dunlop-ventiel wordt nog steeds het meest gebruikt. De meeste fietsers zijn hier dan ook vertrouwd mee. Het binnenventiel is eenvoudig te vervangen en men kan de lucht er, indien gewenst, snel uit laten lopen.

Sclaverand/Presta/Frans/Race ventiel:
Een sclaverand-ventiel is dunner dan alle andere ventielen (6 mm in plaats van 8 mm). Er is een kleiner velggat nodig en daardoor is dit ventiel bijzonder geschikt voor smalle racefietsvelgen. Het ventiel is circa 4-5 gram lichter dan het auto- of dunlop-ventiel.

Men kan dit ventiel met een kartelmoer handmatig dichtdraaien. Voor het oppompen moet de kartelmoer opengedraaid worden. Bij diegenen die niet bekend zijn met dit systeem kan dat tot problemen leiden. De dunne stift aan de bovenkant verbuigt gemakkelijk bij het aanbrengen en verwijderen van de fietspomp. Tevens zijn deze ventielen in verschillende lengtes verkrijgbaar zodat u vooral bij hoge velgen het ventiel ver genoeg boven de velg uit steekt. De ventiellengte kan varieren van 40 mm en 60 mm. Mocht de lengte niet volstaan is het ook nog mogelijk om ventielverlengers te gebruiken.

Auto/Schrader ventiel:
Sommige fietsen, met name mountainbikes, zijn uitgerust met het Schraderventiel, dat ook bij auto’s gebruikelijk is. Men noemt dit type ventiel dan ook wel autoventiel. Een Hollandse fietspomp (met knijper) past niet op dit ventiel, maar er zijn verloopnippels verkrijgbaar. Dit ventiel heeft ook het voordeel dat men overal ter wereld de banden kan oppompen in een tankstation of autogarage.

Dit ventiel wordt geopend door een pennetje in het midden in te drukken. Zo kan men de band laten leeglopen. In een pompnippel bevindt zich een staafje om het pennetje tijdens het oppompen in te drukken.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 2949615801
Fabrikant BBB

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: BBB Minipomp BMP-58 WindGun L

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling