Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Fietscomputers

De fietscomputer is niet meer weg te denken in de fietssportwereld. Dankzij de fietscomputer houdt u gereden afstanden, snelheid en rittijden bij. Hierdoor kunt u zien of uw persoonlijk record verbroken kan worden. Ook dient het als handig trainingsdoel. U wilt immers uw vooruitgang kunnen zien. Dit motiveert tot het verder trainen en uw grenzen te verleggen. Een dashboard fietscomputer is klein maar toch eenvoudig af te lezen. U ziet hiermee uw huidige snelheid, ritafstand, totale afstand, de klok en automatisch starten en stoppen. Er zijn meerdere modellen waaronder analoog draadloos of met draad. De functies verschillen per type.

Sport44 heeft een uitgebreide collectie aan fietscomputers. De eenvoudige modellen geven voldoende informatie over uw fietssnelheid afstand en ritafstand. De uitgebreide modellen hebben wireless en zijn vanaf een pc af te lezen. Zo kunt u oude gegevens bewaren en later met elkaar vergelijken. Met de cadans functie kunt u de trapfrequentie bekijken. Ze zijn zowel op het stuur als op de stuurpen te monteren. 

Met een zender voor de fietscomputer wordt de informatie naar de fietscomputer verzonden. Dit is dus een onmisbaar onderdeel. De zender dient zo dicht mogelijk bij de fietscomputer te zitten. Voor de racefiets is een cadansmeter erg zinvol, terwijl dit voor mountainbikers minder nuttig is. Draadloze fietscomputers functioneren prima en geven allen storing wanneer u naast iemand met een zelfde fietscomputer fietst. Die kans is echter klein. Een fietscomputer met draad kent dit probleem niet, maar u kunt wel hinder ondervinden van de draden.

35 artikel(en)

per pagina

35 artikel(en)

per pagina