Garantie en Reparatie.

Op alle producten bieden we je minimaal 2 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten. In het kort komt het erop neer dat je product bij normaal gebruik niet stuk mag gaan binnen 2 jaar. Mocht dit wel het geval zijn, dan gaan we je product kosteloos repareren of vervangen.*

Voor MIO Cyclo navigatiesystemen geldt een afwijkende garantieprocedure. klik hier om deze te bekijken.

Hoe te handelen bij een defect product:

Meld dit altijd eerst per mail bij ons aan via mail@sport44.com. Zet in je mail altijd het originele bestelnummer of de naam waaronder het product besteld is en geef kort en bondig aan wat de klacht is.

  1. Je krijgt van ons een mail terug met instructies.
  2. Zorg dat het product met alle toebehoren en de instructiemail deugdelijk wordt verpakt.
  3. Breng het pakket naar een postagentschap bij jou in de buurt. Je dient de verzending zelf af te rekenen. Hier ontvang je een track&trace code waarmee je je pakket kunt volgen. Dit is ook je verzendbewijs.

Zodra we het pakket hebben ontvangen, zullen we de garantie beoordelen en je binnen 5 werkdagen per mail bericht sturen over het vervolg. Als het garantie is sturen we het gerepareerde of vervangen product kosteloos naar je op

Mijn product is defect binnen 14 dagen na ontvangst:

Een defect product is altijd vervelend, maar zo kort na aankoop mag dit natuurlijk niet gebeuren. Daarom zullen we bijna altijd overgaan tot vervanging van je product zodat je het zo snel mogelijk weer kunt gebruiken.

Meld dit altijd eerst per mail bij ons aan via mail@sport44.com. Zet in je mail altijd het originele bestelnummer of de naam waaronder het product besteld is en geef kort en bondig aan wat de klacht is.

  1. Je krijgt van ons een mail terug met instructies en een verzendlabel.
  2. Zorg dat het product met alle toebehoren en de instructiemail deugdelijk wordt verpakt en plak het retourlabel op de verpakking.
  3. Breng het pakket naar een postagentschap bij jou in de buurt. Hier ontvang je een track&trace code waarmee je je pakket kunt volgen. Dit is ook je verzendbewijs.
  4. Zodra we het pakket hebben ontvangen, zullen we de garantie beoordelen en je per mail bericht sturen over het vervolg. Als het garantie is sturen we het gerepareerde of vervangen product kosteloos naar je op.

Ons postadres:

SPORT44
Serviceafdeling
Industrieweg 2
7251 JT Vorden

* Voor herstel of vervanging op grond van deze garantie gelden een aantal voorwaarden. Heb je het product langer dan 2 jaar geleden gekocht? Of is je product kapot als gevolg van val-, druk-, stoot-, of vochtschade? Dat lossen we graag voor je op. Maar in de meeste gevallen valt de reparatie dan niet binnen de garantie. In dit geval worden er kosten in rekening gebracht voor de reparatie.