Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Giro Bexley MIPS Urban Fietshelm mat titanium

Status: Kies eerst een maat

€ 249,99

€ 199,95

Prijs inclusief BTW, gratis verzending.

Giro
    Veilig en betrouwbaar
Afhalen mogelijk
Veilige betaalopties
Gratis verzending*
* Bij bestelling > Euro 60,--
   

Productbeschrijving

Details

Giro Bexley MIPS Urban Fietshelm.

Kies voor het comfort en de veiligheid van de Giro Bexley MIPS Urban fietshelm!

Dit is de absolute tophelm onder de urban helmen. De compacte vorm zorgt voor een strakke styling en het inschuifbare (en verwijderbare) vizier is ideaal als bescherming voor de ogen en natuurlijk ook voor brildragers perfect. De Bexley is voorzien van een groot USB oplaadbaar achterlicht voor optimale zichtbaarheid in donkere omstandigheden. Het RocLoc Air verstelsysteem zorgt, in combinatie met de zachte voering voor een optimaal draagcomfort.
De 10 ventilatieopeningen zorgen voor voldoende koeling, maar 4 openingen zijn af te sluiten terwijl u fietst zodat u de koeling zef aan de omstandigheden aan kunt passen.

De Giro Bexley wordt geleverd met het geavanceerde MIPS systeem (Multidirectional Impact Protection System) voor een nog betere bescherming. Het MIPS systeem voorziet in een elastisch bevestigde tussenschaal tussen de EPS voering en de padding zodat ook de rotatiekrachten die optreden bij een val door de helm opgevangen worden.

Kenmerken Giro Bexley MIPS Urban Fietshelm:

  • Topkwaliteit aerodynamische urban helm.
  • Inclusief MIPS systeem.
  • Vizier is omhoog te schuiven en zelfs helemaal afneembaar (te vervangen).
  • Roc Loc Air verstelsysteem.
  • 10 Luchtopeningen, waarvan 4 verstelbaar, met interne luchtdoorvoer.
  • Hybride In Mould schaal van polycarbonaat met EPS voering.
  • Voorzien van zachte anti-microbiële padding.
  • Uitgerust met USB oplaadbaar geïntegreerd achterlicht.
  • Maten: S (51-55 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm).

ROC LOC AIR FIT SYSTEEM:
Het Air Fit systeem van de Giro Bexley fietshelm is de standaard wat betreft comfort, stabiliteit, afstelbaarheid en gewichtsbesparing, maar voegt tevens een nieuwe dimensie toe in ventilatie en koeling. Met het unieke ontwerp wat ervoor zorgt dat de helm gedeeltelijk iets boven het hoofd zweeft, worden ruime tussen helm en hoofd optimale ventilatiekanalen gevormd waardoor de lucht vrij door de helm kan stromen. Het venturi-effect verhoogt de efficiency van de ventilatieopeningen en de ventilatiekanalen. U kunt met een hand zowel de spanning afstellen als ook de verticale positie van de helm aanpassen.

WIND TUNNEL-VENTILATIE:
Voor de ontwikkeling van Giro Bexley fietshelm wordt Giro’s eigen Wind Tunnel ventilatiesysteem gebruikt. Dit uitgebreide ontwerp combineert actieve luchtopeningen in de schaal van de fietshelm met uitlaatkanalen aan de binnenzijde van de fietshelm, die frisse, koele lucht over en rond het hoofd van de fietser stuwen en tegelijkertijd warmte en muffe lucht naar buiten dwingen. Dit is het efficiëntste koelsysteem dat momenteel verkrijgbaar is en u zult dit elke rit opnieuw waarderen.

IN-MOULD CONSTRUCTIE:
Bij het In-Mould constructieproces wordt een lichte maar duurzame buitenschaal permanent versmolten met de schokabsorberende EPS-schuimvoering van de fietshelm, waardoor de delen samen nog sterker worden. Dankzij dit versmeltingsproces worden de delen rondom luchtopeningen en richels van de Giro Bexley fietshelm versterkt, waardoor een ‘exoskelet’ uit één deel ontstaat. Hierdoor is de Giro Bexley fietshelm lichter, duurzamer en sterker dan helmen met een buitenschaal die aan de voering wordt bevestigd of gelijmd.

MIPS SYSTEEM:
Het MIPS Systeem bestaat uit een low friction tussenlaag tussen de EPS voering en de padding die voorzien is van elastische bevestigingen. Hierdoor kan de helm bij een val iets bewegen (schuiven en roteren) ten opzichte van het hoofd, zodat de zijdelingse- en rotatiekrachten die bij een val op kunnen treden worden opgevangen. Dit in tegenstelling tot een helm zonder MIPS, waarbij alleen de klap opgevangen wordt door een indrukking van de EPS voering.

Zo werkt MIPS:

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 200198007x
Fabrikant Giro

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Giro Bexley MIPS Urban Fietshelm mat titanium

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling