Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Giro Montaro MIPS MTB helm mat blauw

Status: Kies eerst een maat

€ 179,99

€ 143,95

Prijs inclusief BTW, gratis verzending.

Giro
    Veilig en betrouwbaar
Afhalen mogelijk
Veilige betaalopties
Gratis verzending*
* Bij bestelling > Euro 60,--
   

Productbeschrijving

Details

Giro Montaro MIPS MTB helm.

Of het op lange beklimmingen is of op ruwe, technische afdalingen, de Montaro helm inspireert je overal waar de trail je brengt. Zijn compacte vorm bedekt je diep en stevig en het Roc Loc Air-verstelssysteem maakt de ventilatie geweldig en de pasvorm beter. Bij het toch al indrukwekkende koelvermogen van deze helm komt de anti-microbiële voering die tot tien keer hun eigen gewicht in zweet kunnen opnemen. We hebben de Montaro ontworpen om je bril er volledig in kwijt te kunnen, met gripriempjes achterop de helm voor de band van de bril en een POV Plus-vizier wat je kunt optillen zodat je je bril voorop de helm kunt zetten. Nog een geweldige eigenschap is het volledig geïntegreerde camerabevestigingspunt – een slim afneembaar opzetstuk voor je favoriete verlichting of camera.

De Montaro wordt door Giro uitgevoerd met het geavanceerde MIPS systeem (Multidirectional Impact Protection System) voor een nog betere bescherming. Het MIPS systeem voorziet in een elastisch bevestigde tussenschaal tussen de EPS voering en de padding zodat ook de rotatiekrachten die optreden bij een val door de helm opgevangen worden.

Kenmerken Giro Montaro MIPS MTB helm:

 • Zeer sterke MTB helm.
 • Voorzien van het MIPS veiligheidssysteem.
 • Het grote vizier zorgt dat je goed beschermt bent tegen de zon en vuil.
 • P.O.V. Plus vizierafstelling.
 • Hydrofiele, anti-microbiële X-Static voering.
 • Volledig geïntegreerd camerabevestigingspunt.
 • Volledige integratie van brillen dankzij gripriempjes.
 • Volledig omsluitende in-mold constructie.
 • In-mold polycarbonaat schaal met EPS-binnenvoering.
 • Roll-cage versteviging.
 • Roc Loc Air verstelsysteem.
 • 16 luchtopeningen met interne luchtdoorvoer.
 • Maten: S (51-55 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm).

ROC LOC AIR FIT SYSTEEM:
Het Air Fit systeem van Giro is de nieuwe standaard wat betreft comfort, stabiliteit, afstelbaarheid en gewichtsbesparing, maar voegt tevens een nieuwe dimensie toe in ventilatie en koeling. Met het unieke ontwerp wat ervoor zorgt dat de helm gedeeltelijk iets boven het hoofd zweeft, worden ruime tussen helm en hoofd optimale ventilatiekanalen gevormd waardoor de lucht vrij door de helm kan stromen. Het venturi-effect verhoogt de efficiency van de ventilatieopeningen en de ventilatiekanalen. U kunt met een hand zowel de spanning afstellen als ook de verticale positie van de helm aanpassen.

WIND TUNNEL-VENTILATIE:
Voor de ontwikkeling van de Giro Montaro fietshelm wordt Giro’s eigen Wind Tunnel ventilatiesysteem gebruikt. Dit uitgebreide ontwerp combineert actieve luchtopeningen in de schaal van de fietshelm met uitlaatkanalen aan de binnenzijde van de fietshelm, die frisse, koele lucht over en rond het hoofd van de fietser stuwen en tegelijkertijd warmte en muffe lucht naar buiten dwingen. Dit is het efficiëntste koelsysteem dat momenteel verkrijgbaar is en u zult dit elke rit opnieuw waarderen.

IN-MOULD CONSTRUCTIE:
Bij het In-Mould constructieproces wordt een lichte maar duurzame buitenschaal permanent versmolten met de schokabsorberende EPS-schuimvoering van de fietshelm, waardoor de delen samen nog sterker worden. Dankzij dit versmeltingsproces worden de delen rondom luchtopeningen en richels van de Giro Montaro fietshelm versterkt, waardoor een ‘exoskelet’ uit één deel ontstaat. Hierdoor is de fietshelm lichter, duurzamer en sterker dan helmen met een buitenschaal die aan de voering wordt bevestigd of gelijmd.

MIPS SYSTEEM:
Het MIPS Systeem bestaat uit een low friction tussenlaag tussen de EPS voering en de padding die voorzien is van elastische bevestigingen. Hierdoor kan de helm bij een val iets bewegen (schuiven en roteren) ten opzichte van het hoofd, zodat de zijdelingse- en rotatiekrachten die bij een val op kunnen treden worden opgevangen. Dit in tegenstelling tot een helm zonder MIPS, waarbij alleen de klap opgevangen wordt door een indrukking van de EPS voering.

Zo werkt MIPS:

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 200163058x
Fabrikant Giro

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Giro Montaro MIPS MTB helm mat blauw

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling