Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Giro Synthe MIPS Racehelm mat wit rood

Status: Kies eerst een maat

€ 229,99

€ 178,95

Prijs inclusief BTW, gratis verzending.

Giro
    Veilig en betrouwbaar
Afhalen mogelijk
Veilige betaalopties
Gratis verzending*
* Bij bestelling > Euro 60,--
   

Productbeschrijving

Details

Giro Synthe MIPS Racehelm.

De Giro Synthe een van de absolute tophelmen onder de racehelmen. De Synthe biedt een superieure koeling, minimaal gewicht, geweldige pasvorm en gestroomlijnde aerodynamische efficiëntie. Deze helm beschikt over alles wat een moderne fietser zoekt in een high performance racehelm.
De Giro Synthe wordt door Giro uitgevoerd met het geavanceerde MIPS systeem (Multidirectional Impact Protection System) voor een nog betere bescherming. Het MIPS systeem voorziet in een elastisch bevestigde tussenschaal tussen de EPS voering en de padding zodat ook de rotatiekrachten die optreden bij een val door de helm opgevangen worden.

Uit uitgebreide windtunneltesten is gebleken dat de Giro Synthe bijna net zo efficient is als de snelste trial helmen, maar de echte troeven van de Synthe liggen op het gebied van comfort en ventilatie. De basis hiervoor is het Roc Loc Air Fit systeem, waarbij je met microverstellingen exact de juiste afstelling en stand op het hoofd kunt vinden en waarbij de helm niet direct op het hoofd rust maar er een ruimte tussen het Roc Loc raamwerk en de helm zit waar de lucht door kan circuleren.
Verder is de helm voorzien van grote ventilatieopeningen en interne luchtkanalen; de Synthe is een nieuwe maatstaf voor ventilatie en comfort.

Met de Synthe hoef je niet langer meer te kiezen tussen aerodynamica of koeling en comfort, mar zijn beide te vinden in een helm.

Kenmerken Giro Synthe MIPS Racehelm:

  • Roc Loc Air Fit systeem.
  • Met Multi Directional Impact Protection (MIPS), dit bestaat uit een intern mechanisme dat bij een valpartij de buitenschaal iets laat verdraaien.
  • 26 grote Wind Tunnel luchtopeningen, interne luchtdoorvoer.
  • In-mold polycarbonaat schaal met EPS-binnenvoering.
  • Roll Cage interne versterking.
  • X-Static voering.
  • Vederlichte bandjes met Slimline-gesp.
  • Maten: S (51-55 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm).
  • Gewicht: ca. 240 g (maat M).

Video Giro Synthe:

ROC LOC AIR FIT SYSTEEM:
Het Air Fit systeem van de Giro Synthe fietshelm is de standaard wat betreft comfort, stabiliteit, afstelbaarheid en gewichtsbesparing, maar voegt tevens een nieuwe dimensie toe in ventilatie en koeling. Met het unieke ontwerp wat ervoor zorgt dat de helm gedeeltelijk iets boven het hoofd zweeft, worden ruime tussen helm en hoofd optimale ventilatiekanalen gevormd waardoor de lucht vrij door de helm kan stromen. Het venturi-effect verhoogt de efficiency van de ventilatieopeningen en de ventilatiekanalen. U kunt met een hand zowel de spanning afstellen als ook de verticale positie van de helm aanpassen.

WIND TUNNEL-VENTILATIE:
Voor de ontwikkeling van de Giro Synthe fietshelm wordt Giro’s eigen Wind Tunnel ventilatiesysteem gebruikt. Dit uitgebreide ontwerp combineert actieve luchtopeningen in de schaal van de fietshelm met uitlaatkanalen aan de binnenzijde van de fietshelm, die frisse, koele lucht over en rond het hoofd van de fietser stuwen en tegelijkertijd warmte en muffe lucht naar buiten dwingen. Dit is het efficiëntste koelsysteem dat momenteel verkrijgbaar is en u zult dit elke rit opnieuw waarderen.

Video WindTunnel ventilatie:

IN-MOULD CONSTRUCTIE:
Bij het In-Mould constructieproces wordt een lichte maar duurzame buitenschaal permanent versmolten met de schokabsorberende EPS-schuimvoering van de fietshelm, waardoor de delen samen nog sterker worden. Dankzij dit versmeltingsproces worden de delen rondom luchtopeningen en richels van de Giro Synthe fietshelm versterkt, waardoor een ‘exoskelet’ uit één deel ontstaat. Hierdoor is de fietshelm lichter, duurzamer en sterker dan helmen met een buitenschaal die aan de voering wordt bevestigd of gelijmd.

X-STATIC VOERING:
De X-Static voering van de Giro Synthe fietshelm bevat een vezel met laagjes puur zilver, die vast in het materiaal is verweven. Zilver heeft een 100% natuurlijke antimicrobiële werking, die helpt geurtjes te voorkomen en warmte te reguleren. Hierdoor blijft uw fietshelm op natuurlijke wijze fris en comfortabel.

MIPS SYSTEEM:
Het MIPS Systeem bestaat uit een low friction tussenlaag tussen de EPS voering en de padding die voorzien is van elastische bevestigingen. Hierdoor kan de helm bij een val iets bewegen (schuiven en roteren) ten opzichte van het hoofd, zodat de zijdelingse- en rotatiekrachten die bij een val op kunnen treden worden opgevangen. Dit in tegenstelling tot een helm zonder MIPS, waarbij alleen de klap opgevangen wordt door een indrukking van de EPS voering.

Zo werkt MIPS:

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 200162043x
Fabrikant Giro

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Giro Synthe MIPS Racehelm mat wit rood

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beoordeling