Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Skateboard

Bij Sport44.com koop je de coolste en mooste boards! Kies voor een prachtig skateboard met flitsende LED wielen of ga voor een simpeler, goedkoper model. Ga gewoon een stukje rijden door met je voet af te zetten of oefen de coolste trucs op straat of in de half-pipe. Om de veiligheid verder te garanderen kun je in onze webshop een handige beschermset kopen met daarin kniebeschermers, polsbeschermers en elleboogbeschermers.

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

Skateboards.

Er zijn een aantal verschillende soorten boards, die we bij Sport44.com allemaal in de categorie skateboard hebben ondergebracht. Het zijn echter wel sterk verschillende boards met allemaal hun eigen eigenschappen en toapassingen, we hebben getracht om dit hieronder uit te leggen.

Penny Board.

De plastic skateboards zijn erg populair de laatste jaren. Dit type skateboard was vooral populair in de jaren 70 en is sinds een tijd weer bezig aan een wederopstanding. Het merk Penny Skateboards was de eerste die deze plastic skateboards weer nieuw leven in heeft geblazen vandaar dat ze nu Penny boards worden genoemd ook al zijn ze niet van het merk Penny.

Penny skateboards zijn met name populair onder kids en mensen die in de stad wonen. Logisch want het is naast een handig vervoersmiddel ook nog eens een tof modeaccessoire. Plastic boards zijn over het algemeen wat kleiner dan een normaal skateboard en komen daarom vaak in twee verschillende maten. De meeste plastic skateboards zijn 22,5'' of 27'' in lengte. De lengte heeft veel invloed op de wendbaarheid van het board. Zo zijn boards korter dan 30'' een stuk wendbaarder dan boards boven die lengte. Op een groter board kun je echter wel meer snelheid maken vanwege de grotere wielbasis en vaak ook grotere wielen.

De plastic boards zijn vrijwel onverwoestbaar en kunnen tegen veel verschillende weersomstandigheden. Je kan dus met je penny board prima in de regen skaten waar dat met een houten board niet aan te raden is.

Skateboard.

Skateboarden komt uit de westkust van de Verenigde Staten, waar surfers het misten om iets te doen op het vasteland als er geen golven waren om op te surfen. Daarom ontstond het idee om wielen op hun surfplanken te zetten. De relaxte levensstijl van de West Coast wordt ook vaak geassocieerd met de skateboard cultuur, omdat het altijd het middelpunt is geweest van de skateboard industrie. Door de jaren heen heeft de vorm van het skateboard zich ontwikkeld tot een aantal soorten en zijn geoptimaliseerd voor nieuwe doeleinden.

De geschiedenis van het skateboarden zoals we deze vandaag kennen, begon in de jaren 1940 toen mensen voor het eerst begonnen met het monteren van wielen op platen, planken en andere dingen gebruikt als decks. In de jaren 1960 begonnen de eerste winkels skateboards te verkopen en in de jaren 1970 werden ceramic en metalen wielen vervangen door polyurethaan wielen. In de jaren 1980 bloeide de skateboard industrie op en een groot aantal skateboard bedrijven ontstonden, gerund door skateboarders. Door dit decennium heen werden er verschillende films over de skateboard cultuur uitgebracht en een aantal van hen werden zelfs cult klassiekers die een goede indruk geven of de skateboard levensstijl.

De meeste skateboard decks zijn gemaakt van esdoorn. Esdoorn is zeer geschikt voor skateboard decks omdat het een zeer sterk materiaal is dat de impact kan weerstaan dat op het deck wordt uitgeoefend tijdens tricks en stunts. Canadese esdoorn is het sterkste soort hout dat wordt gebruikt voor skateboard decks. De lengte van het deck is meestal rond de 28-33 inches en de breedte rond 7-10,5 inches.

Skateboard wielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hardheden. Als je vooral stunt op ramps zijn grote wielen meer geschikt, maar als je meer op de straat skate, zou je moeten kiezen voor iets kleinere wielen die je dichter bij de grond brengen en voor meer stabiliteit zorgen.

Longboard.

Een longboard is een langere versie van een skateboard, in het algemeen tussen de 90-120cm lang. Longboards zijn perfect voor cruisen, downhill of gewoon van A naar B. Een longboard levert een soepelere rijervaring dan een skateboard en carving wordt vaak vergeleken met het gevoel van surfen - wordt vaak zelfs asfalt surfen genoemd.r zijn verschillende vormen op de markt, elk voor een bepaald gebruik. Kenmerken zijn deck ontwerp, flex patroon en montage van de trucks. Over het algemeen zijn dit de beschikbare soorten longboards:

Pintail longboard.
Deze zijn te herkennen aan de spitste punt waarin het deck loopt aan de achterkant. De tucks zijn veelal onderaan het deck vastgezet, ook wel topmount genoemd. Doordat het zwaartepunt relatief hoog ligt bij een Pintail longboard geeft dit je veel controle tijdens het rijden. Deze boards zijn dan ook perfect geschikt om lekker rond te cruisen. Zeker ook voor beginners is een pintail longboard aan te raden.

Kicktail longboard.
Deze zijn vergelijkbaar met een Pintail longboard. Het verschil zit hem echter in de bredere tail. Dit maakt dit type longboard ook geschikt om over obstakels te gaan en tricks te doen. Zowel voor carving, cruising als freestylen is een Kicktail longboard prima geschikt! Tevens zijn er ook boards met een dubbele kicktail, deze boards zijn voorzien van twee kicks. Deze worden veelal gebruikt voor freestyle longboarding.

Drop Through longboard.
Bij een Drop Through longboard licht het deck relatief laag aan de grond. Dit zorgt ervoor dat pushen erg gemakkelijk is en je tevens stevig staat. Je maakt daarom gemakkelijk en snel vaart.

Cruiser boards.
Vergeleken met bovenstaande longboard soorten zijn cruisers erg klein. Ze zijn dan ook perfect geschikt als vervoersmiddel omdat je ze overal gemakkelijk meer naar toe neemt. Tevens zijn veel van deze cruisers voorzien van een kicktail, waardoor je naast cruisen ze ook geschikt zijn als freestyle skateboard.

Waveboard.

Waveboards zijn leuk om te rijden en geeft het gevoel van surfen op asfalt. Draai je lichaam om voortstuwing te maken. Hoe meer je beweegt, de meer snelheid je opbouwt. Je kunt niet stil staan op een waveboard zonder te bewegen.

Een waveboard heeft twee wielen, die 360 ° kunnen draaien, welke bevestigd zijn aan de voor-en achterkant. Beide uiteinden wordt verbonden door een bar met veer in het midden voor meer flexibiliteit. Deze twee aspecten geven een cool effect wanneer je op je waveboard rijdt. Beide uiteinden kunnen worden gedraaid in tegengestelde richting, en je waveboard wordt bestuurd door het kantelen van de voorste en achterste uiteinden op verschillende manieren. Zo train je je evenwicht terwijl je plezier maakt.

Een caster board kan gebruikt worden door alle leeftijden, maar een goede mobiliteit en balans maakt dat je een caster board wel of niet kunnen rijden. Verder is het belangrijk om een caster board te hebben in de juiste maat, balans alleen is niet genoeg. Het is belangrijk dat je bereik hebt van het ene eind naar het andere, bij het kiezen van de lengte van een waveboard.

Je leert de basis in een paar minuten, maar het is niet moeilijk om nieuwe uitdagingen te vinden. Waveboards zijn gegarandeerd vermaak voor jou en je vrienden. Op deze pagina vindt je de verschillende boards.