Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Skates, Skeelers en Rolschaatsen

Beweeg jij je het liefst voort met wielen onder je voeten? Vind je gewoon lopen maar saai? Dan kun je je hart ophalen bij Sport44.com, waar je inline skates, skateboards, stuntsteppen en vouwsteppen kunt kiezen van de beste merken.
Veel kinderen die willen beginnen met skeeleren zijn nog jong en zijn daarom snel uit hun skates gegroeid. Een aantal skates zijn te verstellen en dit is super handig omdat de maat aangepast kan worden.

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

Skates, Skeelers en Rolschaatsen.

Op deze pagina vindt u onze skates, skeelers en rolschaatsen. Veel van de junior skates en rolschaatsen zijn verstelbaar in maat, waardoor de skate ‘meegroeit’ en er dus langer plezier aan beleefd kan worden.

De schoen.

Het is belangrijk dat je bij een skeelerschoen een beetje ruimte hebt bij de tenen, niet teveel maar net niet tegen de voorkant is wel prettig. Ook zullen de voeten door warmte in de zomer wat meer uitzetten dan in de winter. Belangrijk, Let er op dat je niet slipt in de schoenen, dit zorgt voor blaren en geeft minder controle tijdens het rijden.

De semi-softboot skate-, skeeler- en rolschaatsmodellen beschikken over een relatief laag en zacht type skateschoen, welke meer bewegingsvrijheid geeft en het comfort ten goede komt.

De hardboot skate- skeeler en rolschaatsmodellen beschikken over een hard type skateschoen, welke veel steun geeft, met name rond de enkels, maar daarentegen iets minder comfort biedt.

Het chassis.

Het aluminium chassis is een onderstel dat met name geschikt is voor de gevorderde skater, omdat dit onder meer de volgende kenmerken heeft:
•    Sterk en licht
•    Hoogwaardig en duurzaam materiaal
•    De hoge torsiestijfheid van het aluminium zorgt er, in combinatie met de bruggen, voor dat het frame extreem stijf is en hierdoor geen energieverlies optreedt.

Het PP chassis is een onderstel gemaakt van polypropyleen (PP); dit type chassis is uitermate geschikt voor de recreatieve skater. Tevens is dit chassis een goed alternatief voor de prijsbewuste consument.

Verstelsysteem.

Een Verstelbare (adjustable) inlineskate of rolschaats is een type kinderskates die in maat verstelbaar is en daardoor uitermate geschikt is voor kinderen waarvan de voet nog niet volgroeid is. Door dit unieke 'meegroei systeem' is het mogelijk om nog langer van de skates te genieten. De meeste skates ‘overbruggen’ 4 of 5 maten en zijn verstelbaar door middel van het hielknop verstelsysteem.

verstelsysteem skates

* per maat in te stellen d.m.v. drukknop achterop de hak van de schoen.
* de skate is handmatig in maat verstelbaar door de voorvoet naar voren of naar achteren te schuiven in de desgewenste maat.

Wat is het verschil tussen inline skates en skeelers?

Skeelers hebben een lage harde schoen met een carbon of kunststof kuip. Vaak is deze schoen thermoplastisch vervormbaar. Skeelers komen uit de wedstrijdsport en worden veelal gebruikt voor wedstrijden en schaatstrainingen.

Een inline skate heeft een softboot of hardboot schoen (een schoen met een harde hoge schaal) en de rechter skate is vaak voorzien van een rem. Skates worden gebruikt voor recreatieve doeleinden. Een tochtje door de weilanden of een rondje door de stad.