Vragen? Bel ons op +31 (0)575 820 224
Bereikbaar: ma - vrij 13:00 - 16:30

Dartborden

Op deze pagina vind je alle dartborden in het assortiment van Sport44.com. Wij bieden verschillende merken dartborden aan waaronder: Winmau, Unicorn, Bull’s en Abbey. Onze absolute toppers zijn de Winmau Blade 5 dartbord en de Unicorn Eclipse Pro2. Op deze dartborden kun je de normale steeltip dartpijlen gebruiken.

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

Het Dartbord.

Dartborden zijn gemaakt van sisal. Sisal is een plantaardig product; de lange vezels van de bladeren worden na drogen in bossen bij elkaar verbonden en omwikkeld met tape. Hierna worden ze gesneden tot schijven. Deze schijfjes worden op een houten plaat gelegd en samengeperst met alle vezels naar boven gericht. Om het geheel komt een stalen band.
Omdat het geheel uit naar voren gerichte, zeer dunne vezeltjes bestaat, kan de dart gemakkelijk het dartbord in. Als de dart uit het dartbord wordt gehaald, trekken de ontstane gaatjes weer dicht als je er een dart naast plaatst.

De metalen cijferring aan de rand van het dartbord is los te halen en verplaatsbaar. Let op: zorg altijd dat de 20 boven een zwart vlak zit. Roteren van de cijferring op het dartbord is aan te raden daar het dartbord slijt -meestal eerst rond de triple 20- om de levensduur van het dartbord te verlengen.
De metalen bedrading die de scorevlakken verdeelt, kan rond of mesvormig zijn; hoe dunner dit metaal, hoe minder kans op bounce-outs. Met name de merken Unicorn, Bulls en Winmau gebruiken deze techniek die ervoor zorgt dat de darter bijna geen bounce-outs meer heeft en dus een optimaal speeloppervlak heeft.

Voor recreatieve dartborden en trainingsdartborden wordt ook sisal gebruikt. Voor kinder-dartborden is vaak geperst papier of metaal (magnetisch dartbord) gebruikt. In het topsegment, zoals bij de Bull’s dartborden worden ook standaard professionele ophangsystemen meegeleverd.


Het is erg belangrijk dat je een dartbord nooit nat of vochtig maakt!